Hosszú haj: 6 tipp, hogy könnyedén megnöveszthesd a hajad

1. Hosszú hajhoz idő kell

Fogadd el, hogy a hosszú hajhoz idő kell, hajad nem nő meg egyik hétről a másikra. Havonta átlagosan nagyjából egy-másfél centivel lehet hosszabb. Ha hosszú hajat szeretnél, jelmondatod a türelem legyen.2. Az olló a barátod

Bármilyen furcsának tűnik, mégis hajnövesztéskor az olló a legjobb barátod. Hajad egészséges növekedése érdekében legalább két-három havonta meg kell igazíttatnod frizurádat. A vágás felfrissíti a hajvégeket, amelytől hajad szebbé válik.

3. Balzsamozd

Az egészséges hosszú haj titka a hajmosások utáni balzsamozás. Még fontosabb ez, ha festeted a hajad. A balzsamok feltöltik a hajad proteinnel, és megóvják a hajvégeket a károsodástól.

4. Segítenek az olajos pakolások

Használj rendszeresen olajos pakolást. Ezt magad is elkészítheted otthon, ha tiszta kókuszolajhoz mandula- és jojoba-olajakat keversz, majd eloszlatod a nedves hajon. Hagyd a törölközővel becsavart hajadon a pakolást hetente egyszer legalább 20 percen át, majd samponnal alaposan öblítsd ki a hajadból.5. Inkább hajkefét használj a hosszú hajra

Fésű helyett hajkefét használj, amely kíméletesen bánik a hosszú hajjal is. Hajad nedvesen a legsérülékenyebb, ezért csak nagyon óvatosan vagy inkább szárazon fésüld át.

6. Hideg vízzel öblíts

Hajmosást követően hideg vízzel öblítsd át a hajad. Nem kell, hogy kellemetlenül hideg legyen a víz, de fontos, hogy fejbőrödön hűvösnek érezd. A hideg vizes öblítés ugyanis felpezsdíti a vérkeringést, ami serkenti a hajhagymákat, ezzel együtt pedig a hajnövekedését.


Wait! Don`t close this page - click on "Stay on this page"
Ajánlások az Ön számára!